Historie​

91 års erfaring med innovative løsninger på hjul

Med en stærk tradition for at være kundernes problemknuser har virksomheden udviklet sig fra den oprindelige lokale karetmager til en højt specialiseret og teknologisk velfunderet virksomhed, hvor nogle af landets mest krævende opbygninger af biler bliver lavet. Fra rullende tv-studier, tandlægeklinikker og kontorer - til ambulancer bygget til arktiske forhold. Haarby Karosseri trives bedst med udfordrende opgaver. Historien om Haarby Karosseri er den stolte historie om en perlerække af driftige og idérige håndværkere, der siden 1927 har hjulpet kunder med opbygning af specialkøretøjer.

Historien​

1

1927: Karetmager Johannes M. Andersen støber med J. Andersens Vogn og Karosseriværksted fundamentet til det nuværende Haarby Karosseri ApS. Man beskæftiger sig med opbygning af nye og reparation af gamle hestevogne til de omkringliggende landmænd – bl.a. mælkevogne til transport af mælkejunger til mejeriet.

1935: Automobilen og traktoren bliver mere og mere dominerende og gør hestetrukne køretøjer til museumsgenstande.

2

1946: Firmaet går i en ny retning, da J. Andersen træffer daværende driftschef W. Falck, sønnesøn af stifteren af Falcks Redningskorps, Sophus Falck. Dette udmønter sig i de første af flere hundrede ordrer på kranvognsopbygninger og nye ambulancer.

3

1968: Johannes M. Andersen går på pension og hans sønner Bent og Ejner Andersen, der også er uddannede karetmagere, viderefører firmaet.

1978: Firmaet flytter i nyindkøbte lokaler i den nedlagte Fengers Konservesfabrik, da lokalerne i Strandgade bliver for trange. Ny adresse: Akkerupvej 20, Haarby.

44

​I forbindelse med stiftelsen af et I/S selskab tager J. Andersens Vogn og Karosseriværksted navneskifte til Haarby Karosserifabrik I/S

5

1998: I forbindelse med stiftelsen af et anpartsselskab tager Haarby Karosserifabrik ApS navneskifte til det nuværende Haarby Karosseri ApS.

6

2001: Den 15. januar bliver Leif Hemmsen som led i ledelsesmæssige omstruktureringer ansat som fabrikschef for Haarby Karosseri ApS. Leif Hemmsen har i en årrække haft betroede stillinger i erhvervslivet, bl.a. som salgschef for importfirmaet Land Rover Danmark med salgsområdet specialopbygninger for militær og flådeejere.

2003: Leif Hemmsen står som eneejer af Haarby Karosseri ApS, da karetmager Bent Andersen vælger at trække sig tilbage og nyde sit otium.

2007: Haarby Karosseri kan fejre 80 års jubilæum.

7

2013: Marc Østergaard Larsen starter som fabrikschef og køber sig ind i firmaet

2017: Haarby Karosseri kan fejre 90 års jubilæum.

8

​2021: Marc Østergaard Larsen står som eneejer af Haarby Karosseri ApS

HAARBY KAROSSERI ApS  /  Akkerupvej 20  /  5683 Haarby  /  tlf 64 73 12 82  mail mail@haarby-karosseri.dk  /  CVR: 89300312  /  icon-facebook  Følg os på Facebook